La Vall de Gauja i el Golf de Riga, l’essència de Letònia

La Vall de Gauja i el Golf de Riga, l’essència de Letònia

Codi activitat: V2409

5 al 12 agost 2024

Transport: Vols Bcn – Riga – Bcn

Transport: Autocar local

Allotjament: Hotel 4**** a Riga

1.894 € / pax

Riga, la joia monumental de Letònia
La costa de Curlandia, l’encís de la mar Bàltica
Els Turons Blaus de Sliteres i les dunes del Cap Kolka
Sietinezis i Erglu Klintis, els tresors naturals de la Vall de Gauja
La costa de Jurmala i el parc nacional dels aiguamolls de Kemeri
Els boscos boreals de la costa de Vidzeme i la desembocadura de Gauja
La llegendària cova de Gutmanis i els castells de Cesis, Turaida i Sigulda

Autoria de les imatges utilitzades en la publicació d’aquest programa: Jelena Safronova, imantsu, FreedomMaster, Gagliardi photography, Bargais, lukasjornaitis, chamillewhite,@Tartezy i  RossHelen.

PROGRAMACIÓ

Dilluns 5 agost 2024: VOL ANADA LETÒNIA

Viatge de senderisme cultural a l’essència de Letònia, per tal de conèixer la monumental capital de Riga, els castells i tresors naturals de la Vall de Gauja i la seva àmplia costa banyada per la mar Bàltica.

Ens trobarem a la Terminal T2 de l’Aeroport Josep Tarradellas Bcn-El Prat per agafar un vol directe a l’Aeroport de Riga, on un autocar/conductor locals ens recolliran i portaran a l’hotel on ens allotjarem durant tota la nostra estada a Letònia, situat a Riga.

Riga és la capital de la República de Letònia, i una de les ciutats més importants de la mar Bàltica. Una població que, malgrat haver estar sotmesa durant l’època Nazi i haver estar sota el jou soviètic fins l’any 1991, actualment està considerada una ciutat moderna, oberta i cosmopolita.

Dimarts 6 agost 2024: RIGA i EL MUSEU ETNOGRÀFIC DEL LLAC DE JUGLA

Avui dedicarem tot el matí a conèixer Riga. Passejarem per aquesta població banyada pel riu Daugava, coneguda per la gran col·lecció d’edificis construïts en estil Art Nouveau i per posseir un dels centres històrics més formosos d’Europa, declarat Patrimoni de la Humanitat el 1997 gràcies a la riquesa del seu patrimoni arquitectònic.

Entre el seus monuments destaquen la catedral de Sant Jaume, la casa dels Caps Negres, seu d’una famosa fraternitat de comerciants solters a l’edat mitjana, el castell de Riga i l’emblemàtic monument a la Llibertat, tot un símbol de Riga i Letònia.

A la tarda ens desplaçarem en autocar/minibús als afores de Riga, per visitar el Museu Etnogràfic de Letònia, un espai forestal de 86 hectàrees situat a la vora del llac Jugla i organitzat segons les diferents regions letones.

Gràcies a una agradable passejada entre el bosc, podrem veure antigues construccions de la zona bàltica, com ara esglésies, molins de vent i cases típiques del s.XIX.

A la nit ens allotjarem en el nostre hotel de Riga.

Dimecres 7 agost 2024: ELS TURONS BLAUS DE SLITERES i LES DUNES DEL CAP DE KOLKA

Ens traslladarem en autocar/minibús fins a la regió letona de Curlandia, concretament al districte de Talsi, per visitar el parc nacional de Slīteres. Una de les reserves naturals més antigues dels estats bàltics, caracteritzada pels boscos de fulla ampla que cobreixen la seva antiga costa i pel complex de dunes i depressions intradunars, algunes d’elles transformades de manera natural en petis aiguamolls.

Ens endinsarem en els boscos de Zilie Kalni o Turons Blaus, notable curiositat geològica de Letònia, vestigi de quan aquests desgastats i gairebé plans promontoris van esdevenir llera d’un antic llac de gel.

I ens acostarem al sorrenc Cap de Kolka, l’indret més nord-occidental de Letònia i punt on es troben les aigües bàltiques amb les del Golf de Riga. Un interessant paratge on els boscos arriben a una característica costa sorrenca esquitxada de dunes.

A la nit ens allotjarem en el nostre hotel de Riga.

Dijous 8 agost 2024: LA COVA DE GUTMANI i ELS CASTELLS DE TURAIDA i SIGULDA

Agafarem l’autocar/minibús que ens portarà una de les zones més belles, històriques i llegendàries de Letònia, la regió de Vidzeme.

Caminarem pels voltants del castell medieval de Turaida, construït l’any 1214 amb el maó vermell utilitzat durant les croades bàltiques que el reis catòlics de Suècia i Dinamarca i les ordres Teutònica i Livonia, van impulsar i organitzar contra els pobles pagans que, durant l’Edat Mijana, ocupaven  l’Europa nord-oriental i la conca del mar Bàltic. Una fortalesa que, tot i les successives transformacions històriques que ha patit, forçades per l’evolució de la tecnologia armamentística, les seves estètiques formes i la seva cridanera coloració rogenca encara destaquen pel damunt dels verds i extensos boscos que envolten el turó sobre el què es troba.

Escoltarem la llegenda de la Rosa de Turaida a la cova de Gutmanis, la cova més profunda dels països bàltics, originada de manera natural gràcies a la capriciosa erosió del gres, el característic rocam local.

I anirem a Sigulda, població on descobrirem el seu Castell Vell, originari del s XIII i reconstruït al s XVIII després de la Gran Guerra del Nord, i el monumental Castell Nou, un palau senyorial neogòtic del s.XIX.

A la nit ens allotjarem en el nostre hotel de Riga.

Divendres 9 agost 2024: LA COSTA DE JURMALA i EL PARC NACIONAL DE KEMERI

Anirem en autocar/minibús al parc nacional de Kemeri, el tercer més gran del país. Una àrea natural coberta de boscos i aiguamolls que possiblement siguin els últims vestigis de la Mar Littorina, nom que rep el gran llac salobre que va cobrir la gran fossa bàltica durant el període comprès entre 7500 i 4000 anys aproximadament.

La zona de protecció del parc també inclou diverses fonts minerals i zones de fangs naturals, utilitzat durant segles amb funcions terapèutiques i que, durant el s.XIX, va esdevenir un important centre de turisme de balnearis i sanatoris.

Durem a terme un interessant i alhora atractiu recorregut a peu per l’anomenat Sender Pantanós de Kemeri, gràcies al qual observaren espècies de vegetals adaptades en aquests extrem ecosistema. Un paratge que posseeix el nivell de protecció Ramsar per la seva importància com a punt de nidificació i descans d’aus durant els seus viatges migratoris.

I ens acostarem a la costa de Jurmala, la coneguda com a Platja de Riga, un important destí balneari que va començar a finals del s.XVIII i començaments del s.XIX, quan les famílies benestants de rics terratinents van iniciar la tradició del relax a la platja i els oficials de l’exèrcit rus hi venien per descansar de les Guerres Napoleòniques. I que durant l’època soviètica es va popularitzar entre els funcionaris comunistes quan eren recompensats amb vacances concedides pels membres del sindicat superior.

Un curiós indret de la costa letona on podrem veure els contrastos de diferents èpoques, i excel·lent lloc per passejar a través de les seves pinedes costaneres i, qui ho desitgi, gaudir-hi d’un bany en les aigües de la mar Bàltica.

A la nit ens allotjarem en el nostre hotel de Riga.

Dissabte 10 agost 2024: CESIS, LA COVA DEL DIABLE DE SIETINIEZIS i LA VALL DE GAUJA

Ens dirigirem en autocar/minibús a l’interior de Letònia, per conèixer el parc nacional de Gauja.

Visitarem la roca de Sietiņiezis, l’anomenada Cova del Diable. Un formós paratge banyat pel riu Gauja que està format per nombroses cavitats natural esculpides capritxosament durant milions d’anys sobre el rocam sedimentari local.

Anirem a Cesis, població assentada al turó on encara resisteixen les ruïnes del castell medieval de Wenden, bastit el 1209 pels croats alemanys coneguts com a Germans Livonis de l’Espada.

I caminarem a través dels boscos de la Vall de Gauja per descobrir-hi els penya-segats de l’Àliga. Boniques parets formades per l’erosió del riu Gauja gres vermell del Devonià durant els últims mil·lennis.

A la nit ens allotjarem en el nostre hotel de Riga.

Diumenge 11 agost 2024: LA COSTA DE VIDZEME i LA DESEMBOCADURA DEL GAUJA

Agafarem l’autocar/minibús que ens portarà a la desembocadura del riu Gauja, situada a la costa bàltica de Vidzeme. L’única dels principals rius letons on no s’ha desenvolupat cap port marítim i, per tant, una de les poques en què s’observa el resultat de la influència que tant les variacions del cabal del riu com els temporals i tempestes bàltiques han incidit des d’èpoques històriques.

Caminarem a través d’una part d’aquesta extensa massa forestal de boscos boreals de pins que s’estenen al llarg de la costa tot cobrint i fixant dunes fins a gairebé tocar la mar Bàltica. Un paratge natural clau en les rutes d’aus migratòries més importants d’Europa i que des del 1962 forma part del Parc Natural de Piejūra i la tercera reserva natural més antiga de Letònia.

A la nit ens allotjarem en el nostre hotel de Riga.

Dilluns 12 agost 2024: VOL TORNADA BCN

Aquest matí ens traslladarem en autocar a l’aeroport de Riga per tal d’agafar el vol de tornada a Bcn.

DADES TÈCNIQUES

DADES TÈCNIQUES DE LES RUTES:
 • Els recorreguts es faran tranquil·lament, sense ànim esportiu ni competitiu, perquè gaudeixis del paisatge i coneguis part del seu patrimoni natural gràcies a les explicacions dels guies.
 • L’ordre i dates de les rutes podrien variar per tal d’adaptar-les a les condiciones meteorològiques i/o altres afectacions logístiques.
 • Les rutes podrien veure’s modificades o substituïdes per unes altres tot depenent de les condicions meteorològiques i l’estat del terreny.
 • Si la disponibilitat horària i les condicions meteorològiques ho permeten, durant el viatge es podrien realitzar altres rutes curtes i passejades no contemplades en el programa.
 • Aquestes dades tan sols fan referència als itineraris que es desenvoluparan parcialment o totalment per paratges naturals i, per tant, NO inclouen les passejades que es realitzaran en les diferents poblacions i monuments que es visitaran durant el viatge.
Ruta Cap Kolka:

Objectives:

 • Longitud total: 4 km.
 • Desnivells acumulats: +25 m (pujada) / -25 m (baixada).
 • Cotes (altura sobre nivell mar): 10 m (màxima) / nivell mar (mínima).
 • Tipus camí: camins rurals, senders i corriols sorrencs i humits puntualment fangosos o entollats.
 • Itinerari circular no adaptable (es torna al punt d’inici per camins diferents).

Subjectives / orientatives:

 • Durada marxa activa (sense comptar aturades i depenent ritme  grup): 1h, aprox.
 • Nivell esforç:
 • Nivell dificultat:
Ruta Turons Blaus:

Objectives:

 • Longitud total: 2,5 km.
 • Desnivells acumulats: +95 m (pujada) / -95 m (baixada).
 • Cotes (altura sobre nivell mar): 90 m (màxima) / 22 m (mínima).
 • Tipus camí: camins rurals, senders i corriols humits puntualment pedregosos.
 • Itinerari circular no adaptable (es torna al punt d’inici per camins diferents).

Subjectives / orientatives:

 • Durada marxa activa (sense comptar aturades i depenent ritme  grup): 45min, aprox.
 • Nivell esforç:
 • Nivell dificultat:
Ruta Kaltene:

Objectives:

 • Longitud total: 3 km.
 • Desnivells acumulats: +67 m (pujada) / -67 m (baixada).
 • Cotes (altura sobre nivell mar): 39 m (màxima) / 8 m (mínima).
 • Tipus camí: camins rurals, senders i corriols humits puntualment pedregosos.
 • Itinerari circular no adaptable (es torna al punt d’inici per camins diferents).

Subjectives / orientatives:

 • Durada marxa activa (sense comptar aturades i depenent ritme  grup): 1h, aprox.
 • Nivell esforç:
 • Nivell dificultat:
Ruta Gutmanis:

Objectives:

 • Longitud total: 12 km.
 • Desnivells acumulats: +290 m (pujada) / -290 m (baixada).
 • Cotes (altura sobre nivell mar): 106 m (màxima) / 15 m (mínima).
 • Tipus camí: camins rurals, senders i corriols humits amb trams pedregosos.
 • Itinerari lineal adaptable (es torna al punt d’inici pel mateix camí).

Subjectives / orientatives:

 • Durada marxa activa (sense comptar aturades i depenent ritme  grup): 3h, aprox.
 • Nivell esforç:
 • Nivell dificultat:min
Ruta Kemeri:

Objectives:

 • Longitud total: 5 km.
 • Desnivells acumulats: +28 m (pujada) / -28 m (baixada).
 • Cotes (altura sobre nivell mar): 35 m (màxima) / 5 m (mínima).
 • Tipus camí: camins rurals, camí condicionat amb passarel·les de fusta, senders i corriols sorrencs i humits puntualment fangosos o entollats.
 • Itinerari circular no adaptable (es torna al punt d’inici per camins diferents).

Subjectives / orientatives:

 • Durada marxa activa (sense comptar aturades i depenent ritme  grup): 1h 15min, aprox.
 • Nivell esforç:
 • Nivell dificultat:
Ruta Kanieris:

Objectives:

 • Longitud total: 3 km.
 • Desnivells acumulats: +5 m (pujada) / -5 m (baixada).
 • Cotes (altura sobre nivell mar): 20 m (màxima) / 4 m (mínima).
 • Tipus camí: camins rurals, camí condicionat amb passarel·les de fusta, senders i corriols sorrencs i humits puntualment fangosos o entollats.
 • Itinerari lineal adaptable (es torna al punt d’inici pel mateix camí).

Subjectives / orientatives:

 • Durada marxa activa (sense comptar aturades i depenent ritme  grup): 1h, aprox.
 • Nivell esforç:
 • Nivell dificultat:
Ruta Erglu:

Objectives:

 • Longitud total: 3,5 km.
 • Desnivells acumulats: +65 m (pujada) / -65 m (baixada).
 • Cotes (altura sobre nivell mar): 88 m (màxima) / 46 m (mínima).
 • Tipus camí: pista, camins rurals, senders i corriols herbosos i humits amb trams pedregosos.
 • Itinerari lineal adaptable (es torna al punt d’inici pel mateix camí).

Subjectives / orientatives:

 • Durada marxa activa (sense comptar aturades i depenent ritme  grup): 1h 15min, aprox.
 • Nivell esforç:
 • Nivell dificultat:
Ruta Sietiniezis:

Objectives:

 • Longitud total: 2 km.
 • Desnivells acumulats: +78 m (pujada) / -78 m (baixada).
 • Cotes (altura sobre nivell mar): 40 m (màxima) / 30 m (mínima).
 • Tipus camí: camins rurals, camí condicionat amb escales i passarel·les de fusta, senders i corriols herbosos i humits amb trams pedregosos.
 • Itinerari lineal adaptable (es torna al punt d’inici pel mateix camí).

Subjectives / orientatives:

 • Durada marxa activa (sense comptar aturades i depenent ritme  grup): 1h 15min, aprox.
 • Nivell esforç:
 • Nivell dificultat:
Ruta Ragakapa:

Objectives:

 • Longitud total: 5,5 km.
 • Desnivells acumulats: +22 m (pujada) / -22 m (baixada).
 • Cotes (altura sobre nivell mar): 21 m (màxima) / nivell mar (mínima).
 • Tipus camí: camins rurals, camí condicionat amb escales i passarel·les de fusta, senders i corriols sorrencs i humits puntualment fangosos o entollats.
 • Itinerari lineal adaptable (es torna al punt d’inici pel mateix camí).

Subjectives / orientatives:

 • Durada marxa activa (sense comptar aturades i depenent ritme  grup): 1h 30min, aprox.
 • Nivell esforç:
 • Nivell dificultat:
Ruta costa Vidzeme:

Objectives:

 • Longitud total: 14,5 km.
 • Desnivells acumulats: +38 m (pujada) / -38 m (baixada).
 • Cotes (altura sobre nivell mar): 30 m (màxima) / nivell mar (mínima).
 • Tipus camí: camins rurals, camí condicionat amb escales i passarel·les de fusta, senders i corriols sorrencs i humits puntualment fangosos o entollats.
 • Itinerari circular no adaptable (es torna al punt d’inici per camins diferents).

Subjectives / orientatives:

 • Durada marxa activa (sense comptar aturades i depenent ritme  grup): 3h 15min, aprox.
 • Nivell esforç:
 • Nivell dificultat:

EQUIP / MATERIAL

 • Calçat:
  • específic de muntanya. Observació: degut a la habitual presència d’humitat en els camins s’aconsella l’ús de botes de muntanya de mitja canya i resistents a l’aigua.
  • en els viatges que es contempla la realització de 2 o més rutes a peu, es recomana portar-n’hi un segon parell de calçat de muntanya de recanvi.
  • les polaines (opcional) esdevenen un complement útil per evitar la humitat en caminar per terrenys amb vegetació molla.
 • Aigua i pica-pica energètic.
 • Roba impermeable / abric: polar, paravent, capelina, pantalons impermeables, guants i buff tèrmic. Tanmateix, no cal oblidar equipament d’estiu, perquè podríem tenir dies assolellats i/o calorosos.
 • Barret, ulleres sol i protecció solar (pell i llavis).
 • Protecció mosquits/insectes: repel·lent, tractament picades, xarxa mosquitera (opcional), pantalons llargs (recomanables pantalons de 2 peces) i mànigues llargues.
 • Bastons de tresc:
  • no obligatoris / aconsellables
  • en cas de portar-los, s’aconsella que tinguin una longitud regulable, roseta compacta estreta per als trams pedregosos i puntes amb protector de goma per als trams de superfície dura o rocallosa.
  • a l’hora de transportar-los durant el vols, NO es poden portar coma equipatge de mà. Per tant, i per tal d’evitar facturar-los per separat, s’aconsella introduir-los dins de la maleta plegats i amb els protectors de puntes ben posats per no foradar-la. En cas que tot plegats tampoc no càpiguen dins la maleta, es recomana desmuntar-los i introduir-hi les peces soltes.
 • Coixinet escuma per si t’incomoda la humitat del terra en seure-hi durant les rutes (opcional)
 • Prevenció contra el mareig (aconsellable durant els trajectes en autocar per carreteres sinuoses i trasllats en embarcacions).
 • Prismàtics i càmera fotogràfica (opcional)
 • Paraigües (visites poblacions)
 • Banyador, tovallola i xancletes, en cas que desitgessis gaudir del bany en alguna platja o zona fluvial (opcional).

ALLOTJAMENT

 • Hotel AC by Marriot Riga 4**** de Riga (Letònia)
 • El preu indicat a l’inici del programa inclou allotjament en habitació doble compartida amb dutxa/bany.
 • Si es desitja l’allotjament en habitació individual cal indicar-ho a l’hora d’omplir-ne el formulari de reserva. Important:les places en habitacions individuals són extremadament limitades.
 • Per defecte, i en cas que no s’indiqui el contrari a l’hora de formalitzar la reserva del viatge, tothom accepta que podrà compartir habitació doble amb qualsevol altra persona del mateix sexe que participi en el viatge.
 • En cas que es decideixi compartir habitació doble amb una determinada persona:
  • S’entén que ha estat per mutu acord entre les dues persones que compartiran l’habitació i caldrà que cadascuna indiqui el nom/cognom de l’acompanyant a l’hora de formalitzar la seva respectiva reserva del viatge.
  • Tan sols es concedirà disponibilitat de plaça en habitació doble si el temps transcorregut entre els enviaments de les peticions de reserva de les dues persones que compartiran habitació no supera les 24h. Un cop superat el termini indicat, la petició de reserva rebuda restarà anul·lada i ambdues places disponibles per a altres persones interessades.
  • No es considerarà la reserva en ferm fins que ambdues persones no hagin efectuat el pagament de la bestreta del viatge i hagin rebut la corresponent reserva provisional.
  • Si, malgrat una hipotètica cancel·lació de la persona indicada com acompanyant d’habitació en la petició de reserva, encara desitgessis conservar la teva plaça en el viatge, hauries d’optar entre mantenir la teva reserva en habitació doble tot acceptant la possibilitat de compartir habitació amb una altra persona del teu mateix sexe que participi en el viatge, o bé convertir la teva reserva en habitació individual tot assumint-ne el suplement  corresponent. Podries continuar la teva reserva com individual sense haver d’abonar cap import suplementari sempre que la persona, amb qui inicialment havies de compartir l’habitació, assumís el cost del suplement d’habitació individual que ha generat la seva cancel·lació.
 • En cas que es desitgés compartir habitació doble i no tenir acompanyant:
  • Tan sols es donarà disponibilitat en cas que hi hagués una altra persona del mateix sexe i sense acompanyant que també estigui interessada en compartit habitació doble.
  • Un cop confirmada la disponibilitat tan sols es permetrà canvis d’acompanyant si no es genera cap habitació individual o bé, en cas de generar-se una habitació individual, la persona que demanés el canvi assumís els costos derivats del suplement de l’habitació individual generada.

ÀPATS / PÍCNICS

 • Esmorzars:
  • El primer dia del viatge, s’aconsella esmorzar a casa o, en qualsevol cas, abans de la presentació del grup i facturació de l’equipatge a l’Aeroport Josep Tarradellas Bcn El Prat.
  • La resta d’esmorzars del viatge es faran al hotel en què ens allotjarem, i estan inclosos en el preu del viatge.
 • Dinars:
  • El dinar del primer dia del viatge es podrà fer per lliure a les cafeteries/restaurants de la zona d’embarcament de l’Aeroport Josep Tarradellas Bcn-El Prat després de efectuar-ne la facturació i abans de la sortida del vol. Cal tenir en compte que el sopar del primer dia es farà a l’hotel, i es durà a terme a les 20.30h hora local (19.30h hora Bcn)
  • Es preveu arribar a Bcn abans del dinar de l’últim dia del viatge.
  • El 2n dia del viatge es dinarà per lliure a Riga.
  • Els dinars de la resta de dies seran tipus pícnic a l’aire lliure.
  • Cap dels dinars que es realitzin des de la facturació del primer dia fins a l’arribada de l’últim dia a Bcn NO estarà inclòs en el preu del viatge.
 • Sopars:
  • El sopar del 1r dia es farà a l’hotel, i està inclòs en el preu del viatge.
  • Riga / Letònia: tots els sopars es faran per lliure a la ciutat de Riga.
  • Cap dels sopars que es realitzin des del segon día de viatge fins a l’arribada de l’últim dia a Bcn NO estarà inclòs en el preu del viatge.
 • Pícnics:
  • Per optimitzar la dinàmica del viatge, es contempla la realització de varis dinars tipus pícnic a l’aire lliure.
  • Durant el viatge el responsable del grup indicarà on i quan adquirir-ne les provisions necessàries.
  • En cas que per motius logístics o condicions meteorològiques adverses s’anul·lés o desaconsellés la realització d’un pícnic programat, el pícnic en qüestió se substituiria per un àpat que es realitzaria per lliure en alguna àrea de servei o en alguna població amb prou oferta de restauració, o bé, per un àpat de grup en algun restaurant local.
  • En qualsevol dels casos esmentats cada participant se’n faria càrrec de les despeses.
 • Horaris àpats: en general, els horaris de restauració a les Letònia són estrictes i reduïts, especialment quan es tracta de bars/restaurants situats en poblacions rurals i petites, on els horaris del dinar i sopar són aproximadament de 12h a 13h i de 18h a 20h, respectivament. Els horaris de restauració a Riga són quelcom més flexibles.
 • Dietes específiques: les persones que segueixen una dieta d’exclusió alimentària específica, com ara vegana, vegetariana, terapèutica (intolerància o al·lèrgia alimentària) o d’un altre tipus, ho han de notificar via email a l’hora de formalitzar la reserva de les excursions i viatges que contemplin la realització d’àpats programats, o bé ho comuniquin als guies / responsables de l’activitat si es tractessin d’àpats organitzats de manera improvisada.

MITJÀ DE TRANSPORT i HORARI/PUNT DE TROBADA

Mitjans transport:

 • Avió:
  • Trasllat Bcn-Riga.
  • Trasllat Riga-Bcn.
 • Autocar o minibús local: trasllats i excursions durant l’estada a Letònia.

 

Detalls dels vols: 

 • BCN-Riga:
  • Data: dilluns 5 agost 2024
  • Hora / punt trobada: 12.00h a l’escultura “Cavall de Botero” / Placa Josep Tarradellas de l’ edifici B de la terminal T2 de l’Aeroport Josep Tarradellas Bcn-El Prat
  • Aerolínia: Air Baltic
  • Horaris vol:
   • Facturació: mostrador Air Baltic T2 Aeroport Josep Tarradellas Bcn-El Prat
   • Sortida: 14:25h T2 Aeroport Josep Tarradellas Bcn-El Prat
   • Arribada: 19.00h Aeroport Riga (Letònia)
   • Horaris oficials locals
 • Riga-BCN:
  • Data: dilluns 12 agost 2024
  • Aerolínia: Air Baltic
  • Horaris vol:
   • Facturació: 9.00h Aeroport Riga (Letònia)
   • Sortida: 11.00h Aeroport Riga (Letònia)
   • Arribada: 13.40h T2 Aeroport Josep Tarradellas Bcn-El Prat
   • Horaris oficials locals

Detalls generals dels vols:

 • Tots els horaris indicats són orientatius. Aproximadament 1 setmana abans de la data d’inici del viatge, totes les persones que hagin formalitzat completament la reserva del viatge rebran un email amb la confirmació de les dades dels vols (número, terminal, mostrador facturació i horaris).
 • Els bitllets d’avió són nominals i no atribuïbles a cap altra persona. En conseqüència, un cop els bitllets hagin estat emesos, els imports corresponents mai no seran reemborsables en cas d’anul·lació, independentment del motiu que l’hagi provocat.
 • Qualsevol canvi d’horaris o d’altre detall dels vols s’actualitzaria directament en el programa detallat del viatge publicat al web i tan sols es comunicaria personalment i via email a les persones que hagin formalitzat la reserva de viatge prèviament amb els corresponents pagaments.
 • S’adverteix que incidències imprevistes alienes a l’organització, com ara hipotètiques afectacions de l’espai aeri, vagues, situacions pandèmiques o fluctuacions importants dels preus del combustible o energia utilitzada, podrien comportar la modificació parcial o total de la programació del viatge i/o incrementar-ne el preu final.
 • Equipatge:
  • Equipatge contractat: 1 maleta (facturació) + 1 motxilla (cabina) + 1 bosseta (cabina)
  • Dimensions equipatge facturat: maleta de màxim 23 Kg i 100x80x50cm. En cas que se  superessin el pes i/o mides indicades, s’hauria de pagar un suplement o cost addicional que assumiria la persona propietària.
  • Dimensions equipatge cabina: 1 motxilla de màxim 55x40x23cm i una bosseta de màxim 40x30x10cm, amb 8kg de pes total ambdues peces incloses. En cas que se superessin el pes i/o mides indicades, s’hauria de pagar un suplement o cost addicional que assumiria la persona propietària. Observació: s’aconsella que la capacitat màxima de l’equipatge de cabina sigui de 30/35 litres, equivalent a una motxilla de muntanya petita idònia per fer excursions d’una jornada.
  • Per tenir-ne més informació es recomana consultar la web oficial de AIR BALTIC.

 

Normativa autocar/minibús:

 • Durant el viatge es poden fer servir vehicles amb tipologies i dimensions diferents per tal adaptar-los al nombre d’assistents, al volum/pes de l’equipatge transportat i a les característiques de les carreteres i vies d’accés utilitzades en les excursions i trasllats que es facin diàriament.
 • No es reserva seient/plaça d’autocar.
 • Cada persona s’encarregarà d’escollir el seu seient entre les places lliures disponibles a l’hora d’arribar al punt de sortida de l’autocar el primer dia del viatge, i sempre respectant el rigorós ordre d’arribada.
 • Cal conservar el mateix seient de l’autocar durant tot el viatge.
 • Tan sols es permetrà el canvi de seients quan un hipotètic canvi de vehicle impossibilités el manteniment del nombre i/o distribució de butaques del vehicle anterior de manera significativa. En tal cas l’assignació de seients aplicada fins llavors restaria invalidada i cada persona haurà d’escollir novament el seu seient entre les places lliures disponibles a l’hora d’arribar al punt de sortida del nou autocar. Seient que s’haurà de mantenir durant tots els trasllats que es realitzin a partir d’aquell moment i fins al següent canvi de vehicle.
 • Trekultura no es responsabilitza de l’assignació de seients/places d’autocar ni dels problemes que se’n derivin, responsabilitat que recau directament en les persones implicades.
 • Els primers quatre seients de les fileres del costat del vehicle oposat al del seient del conductor, estaran reservats a guies / responsables del viatge.
 • Com que alguns dels trasllats en autocar/minibús es desenvoluparan per carreteres sinuoses i/o amb nombrosos revolts, cal prendre la prevenció i mesures necessàries contra el mareig.

INFORMACIÓ D'INTERÈS

 

DIFERÈNCIA HORÀRIA:

 • A Letònia hi ha 1 hora més respecte a Bcn (Bcn 22h – Riga 23h).

 

CLIMATOLOGIA/METEOROLOGIA:

 • Riga:
 • Temperatures atmosfèriques mitjanes diàries a l’agost: 14ºC de mínima / 22ºC de màxima.
 • La pluviositat mensual agost: 85 mm aprox.
 • S’aconsella consultar la previsió meteorològica local 2 o 3 dies abans de l’inici del viatge.
 • Durada dia: sortida sol 5.38h aprox / posta sol 21.22 aprox
 • Cesis:
 • Temperatures atmosfèriques mitjanes diàries al agost: 13 ºC de mínima / 21ºC de màxima.
 • La pluviositat mensual agost: 94 mm aprox.
 • S’aconsella consultar la previsió meteorològica local 2 o 3 dies abans de l’inici del viatge.
 • Durada dia: sortida sol 5.32h aprox / posta sol 21.19h aprox

 

IDIOMA:

 • Letonia:
  • Idiomes oficials: letó (oficial); livoni, latgalià (reconeguts)
  • Altres llengües usades per minories: rus, ucraïnès, polonès, lituà.
  • El nivell d’ anglès a Letònia és en general baix/moderat, però alt en les zones més turístiques.
 • Guiatges:
  • La llengua vehicular dels guies acompanyants de Trekultura serà el català. I el castellà en presència de guies locals que no entenguin el català.
  • El/la guia local s’expressarà en castellà.

 

DOCUMENTACIÓ:

 • DNI obligatori
 • PASSAPORT aconsellable.
 • Únicament les persones que no estiguin en possessió de la ciutadania espanyola o bé d’un altre país membre de la Unió Europea o de l’espai Schengen, hauran de portar-hi el passaport de manera obligatòria.
 • S’aconsella consultar la informació corresponent a documentació i visats del Ministerio de Asuntos Exteriores, Unión Europea y Cooperación.
 • Tant el DNI com el passaport han de ser vigents durant totes les dates del viatge.
 • Per evitar les incomoditats provocades per la pèrdua o robatori, s’aconsella viatjar amb un mínim de 2 documents oficials, ben controlats i ubicats en compartiments diferents.
 • En els viatges en avió cal portar la documentació oficial i important (DNI, passaport, carnet conduir, targetes bancàries, etc…) en l’equipatge de mà, i evitar incloure-la dins de l’equipatge facturat.
 • Targeta Sanitària:
  • La Targeta Sanitària Europea (TSE) és vàlida a Letònia (estat membre de la UE).
  • Tot i que les urgències mèdiques estarien cobertes per l’assistència bàsica de viatge i que hi ha la possibilitat de contractar opcionalment alguna de les modalitats d’ assegurança d’anul·lació / cancel·lació ofertes en el programa, es recorda que per rebre atenció  sanitària / mèdica / farmacèutica NO urgent a qualsevol centre de la xarxa sanitària pública dels països membres de la Unió Europea, cal presentar la targeta sanitària europea (TSE), que es pot sol·licitar a l’ Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS).

 

INDUMENTÀRIA BÀSICA:

 • A més de la indumentària de muntanya indicada a l’apartat Equip i Material, per passejar per les diferents poblacions que visitarem es recomana l’ús de calçat còmode i resistent a la pluja, així com també paraigües i roba d’abric / impermeable.
 • Tenint en compte l’elevat nombre d’hores diürnes, s’aconsella que les persones que tinguin certs problemes per agafar el son en presència de la llum natural, hi portin un simple antifaç o quelcom semblant per cobrir-se els ulls i evitar que la llum crepuscular dels capvespres o albades no destorbés el descans nocturn.

 

MONEDA:

 • Com que Letònia és un estat membre de la UE, la seva moneda oficial és l’ euro.
 • VISA: a Letònia, la majoria de pagaments es poden efectuar amb targeta de crèdit / dèbit tipus VISA no caducada i validada per utilitzar-la a l’estranger, o bé algun tipus de targeta lliure de comissions. En qualsevol cas s’aconsella que cada persona consulti directament amb la seva entitat bancària la validesa de la targeta bancària que utilitzarà durant el viatge.

 

TELEFONIA:

 • El prefix telefònic d’Espanya és el +34, mentre que el de Letònia és +371.
 • Roaming o itinerància:
  • Com que Letònia és un estat membre de la UE, no existeix recàrrecs addicionals en fer o rebre trucades, o bé utilitzar-ne dades mòbils.
  • S’aconsella consultar amb l’operadora de telefonia mòbil contractada tots els dubtes relacionats amb la configuració del dispositiu mòbil per tal de poder emetre/rebre trucades i/o evitar problemes d’itinerància.
 • Grup de difusió Whatsapp:
  • Dies abans del viatge es crearà un grup de Whatsapp amb totes les persones que hi participin per tal d’agilitzar l’enviament urgent de notificacions importants que poguessin afectar-ne la logística (canvis d’horaris i/o punts de trobada, incidències durant el viatge, etc).
  • Un Grup de Difusió NO es tracta de l’habitual grup de Whatsapp on tothom xateja i/o expressa i/o envia el que vol, sinó un grup en què tan sols l’administrador (en aquest cas l’organització i/o guia) pot enviar missatges que tothom rebrà alhora, però que tan sols es pot respondre de manera individual. Una eina que esdevé molt útil als guies durant els viatges quan cal notificar avisos de manera ràpida tot conservant la privacitat de les persones participants.
  • Per rebre missatges a través del Grup de Difusió cal que tothom afegeixi el mòbil de Trekultura +34 606 505 105 a la seva agenda de contactes.

 

ADAPTADOR ENDOLLS:

 • No cal portar-hi adaptador d’endoll: a Letònia utilitzen preses de corrent (endolls) del tipus F compatibles amb les clavilles C i F utilitzades a l’estat espanyol.
 • Es recomana portar-hi un lladre o un altre dispositiu semblant que possibiliti la connexió simultània de varis aparells electrònics en una mateixa presa de corrent (especialment aconsellable en habitacions compartides o aeroports).

PREU

 • Totes les quantitats indicades fan referència a imports per persona.
 • Import total: 1.894 € (bestreta inclosa)
  • Import 1r pagament o bestreta: 244 € (el termini límit de pagament és 48 hores després que Trekultura hagi enviat la Confirmació de Disponibilitat de Plaça en el viatge)
  • Import 2n pagament: 675 € (el termini límit de pagament és el 15 maig 2024)
  • Import 3r i últim pagament: 975 € (el termini límit de pagament és el 1 juliol 2024)
  • L’import total d’un viatge es mantindrà invariable un cop s’hagi efectuat l’abonament de la bestreta o paga i senyal dins del termini de pagament indicat en la corresponent confirmació de disponibilitat de plaça. Quan es gestionin reserves de manera individualitzada, fora dels terminis dels pagaments indicats en el programa detallat del viatge o bé en dates properes a l’inici del viatge, l’ import del viatge podria estar subjecte a un possible increment que seria equivalent a l’augment que els preus dels trasllats en avió hagin pogut experimentar respecte al cost estipulat en la reserva col·lectiva inicial. En qualsevol d’aquests casos la persona interessada seria degudament informada en el moment d’enviar la seva petició de reserva del viatge i/o abans de fer-ne el pagament de la bestreta o paga i senyal. Tan sols es garanteix la reserva de plaça en un viatge amb el previ pagament de la totalitat de l’import del viatge.
Inclou:
 • Guia Acompanyant durant tot el viatge.
 • Guia oficial local.
 • Trasllats en avió: Bcn-Riga / Riga-Bcn.
 • Trasllats en autocar / minibús locals a Riga (Letònia)
 • Allotjament a l’hotel AC by Marriot Riga 4**** de Riga (Letònia) en habitació doble compartida amb dutxa o bany, i règim d’ allotjament i esmorzar.
 • Sopar de la primera nit a l’hotel.
 • Assegurança accident/rescat col·lectiva.
 • Assegurança / assistència bàsica viatge.
 • Impostos i taxes locals.
NO Inclou:
 • Suplement habitació individual: 358 € Obs: cal afegir-lo en el segon pagament.
 • Assegurança anul·lació/cancel·lació (opcional/aconsellable). Tipus:
 • malalties/lesions sobtades o imprevistes (hab doble): 110 €
 • malalties/lesions sobtades o imprevistes (hab individual): 126 €
 • malalties/dolències cròniques preexistents (hab doble): 138 €
 • malalties/dolències cròniques preexistents (hab individual): 146 €
 • Important: Abans de contractar una assegurança de cancel·lació cal llegir-ne acuradament el contingut de la pòlissa vinculada a l’enllaç indicat. En efectuar el pagament de l’assegurança de cancel·lació, la persona assegurada accepta totes les garanties incloses en la pòlissa corresponent així com les exclusions i limitacions de cobertures indicades. No és obligatori contractar les assegurances de cancel·lació ofertes en els programes de viatges. Cada persona és lliure de contractar-ne una més personalitzada a través de les nombroses asseguradores existents. Per contractar una de les assegurances de cancel·lació ofertes en aquest programa, cal indicar el tipus d’assegurança en la petició de reserva i afegir-ne l’import en el pagament de la bestreta del viatge.
 • Suplements activitats /visites opcionals que es podrien realitzar durant el viatge: entrada museu etnogràfic Riga (5 €); entrada catedral Riga (6 €); entrada far Slitere (4 €);  entrada castell Turaida (5 €); entrada castell Sigulda (6 €); entrada castell Cesis (11 €); entrada cova Gutmani (3 €).
 • Tos els preus indicats són orientatius i tenen com a referència els valors publicats en data 1 de març del 2024.
 • Per imperatius a l’hora de fer-ne la reserva col·lectiva, es considerarà que en apuntar-se en aquest viatge també es realitzaran les activitats / visites indicades. En cas que no es volgués participar en alguna o en cap de les activitats / visites indicades, s’hauria de notificar a l’hora de reservar plaça en el viatge.
 • Com que la realització d’aquestes activitats / visites dependrà de les condicions meteorològiques, els imports corresponents es recolliran en efectiu durant el viatge.
 • Els esmorzars que no es realitzin als hotels.
 • Cap dels dinars. Tot depenent de les condicions meteorològiques, els dinars es realitzaran per lliure en les poblacions o bé seran tipus pícnics a l’aire lliure. El dinar del primer dia del viatge es realitzarà per lliure a l’Aeroport Josep Tarradellas de Bcn-El Prat.
 • Cap dels sopars a partir del segon dia, que es realitzaran per lliure a Riga.
 • Transport públic i/o privat local utilitzat de manera opcional i voluntària.
 • Les begudes ni extres als hotels.
 • Tot allò no inclòs a l’apartat “el preu inclou”.

Avís: es recorda que en formalitzar-ne la reserva acceptes les indicacions existents en aquest programa, en les Condicions Generals i en la Guia d’Activitats Físiques i Esportives en el Medi Natural. Si encara no els tens, te’ls enviarem tan aviat com ens els demanis.

RESERVA LA TEVA PLAÇA

Com funciona?
 1. Omple els camps obligatoris del formulari annex. Obs: has d’indicar els noms i cognoms tal com figuren en el DNI.
 2. Clica la casella de lectura i acceptació de les Condicions Generals i la Guia d’Activitats Físiques i Esportives en el Medi Natural.
 3. Clica el botó Consulta Disponibilitat.
 4. Trekultura t’enviarà un correu electrònic amb la Confirmació de Disponibilitat tot indicant-te el procediment de pagament i reserva de l’activitat.
Important: 
 • NO facis cap pagament sense haver rebut prèviament la corresponent Confirmació de Disponibilitat de plaça.
 • Avisa’ns per telèfon o Whatsapp si no reps la Confirmació de Disponibilitat un cop hagi transcorregut 24h després de sol’enviar-nos la teva Consulta de Disponibilitat.

Tens cap dubte? Consulta'ns!

+34 606 505 105

info@trekultura.com

Dilluns – Divendres 17:00 – 20:00

  Nombre de persones (Obligatori)

  Nom i cognoms (tal i com figuren al DNI)(Obligatori)

  Nom i cognoms (tal i com figuren al DNI) dels acompanyants:

  Correu (Obligatori)

  Telèfon (Obligatori)

  Habitació individual? (Obligatori)

  Vols contractar una assegurança d’anul·lació/cancel·lació? (Obligatori)

  Missatge